Νέος υβριδικός diesel κινητήρας για το Toyota Land Cruiser

Η νεοσύστατη νέα γενιά του Toyota Land Cruiser θα έρθει το 2025 στην ήπειρό μας και με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V σε συνδυασμό με τον diesel κινητήρα 2,8 λίτρων.

Στη νέα αυτή γενιά του ιαπωνικού off-roader η Toyota έκανε μεν σαφές -με τον πιστό στην παράδοση σχεδιασμό και τις ικανότητες του νέου Land Cruiser– ότι δεν ήθελε να αλλοιώσει τη σκληροτράχηλη προσωπικότητά του, που πηγάζει από την ιστορία επτά δεκαετιών. Την παράδοση που ξεκίνησε το 1951, όταν το Toyota BJ έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που κατάφερε να σκαρφαλώσει στον έκτο σταθμό του βουνού Fuji.

H τρέχουσα γενιά του Land Cruiser βρισκόταν στη 19η θέση των πωλήσεων αποκλειστικά με τον κινητήρα diesel 2,8 λίτρων – όμως από τις αρχές του 2025 θα μπει και αυτό στη κλαμπ των υβριδικών. Από το φετινό Οκτώβριο και μέχρι τότε το νέο ιαπωνικό 4×4 θα προσφέρεται με τον ίδιο πετρελαιοκινητήρα των 201 ίππων – αλλά πλέον με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, αντί του μηχανικού 6 ταχυτήτων.

Οι παραδόσεις των πρώτων αντιτύπων του θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024, αλλά οι τιμές του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. H σημερινή γενιά του ξεκινά στη χώρα μας από τις 73.780 και φτάνει μέχρι τις 102.310 ευρώ.