Καταφθάνει η Mercedes A-Class με… μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Μετά την παρουσίαση της πεντάθυρης Mercedes-Benz A-Class έφτασε η ώρα να παρουσιαστεί η σεντάν έκδοση η οποία ευελπιστεί να μαγνητίσει όσους υποψήφιους αγοραστές έχουν ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και λίγο μεγαλύτερη καμπίνα.

Η εξωτερική εμφάνιση της σεντάν έκδοσης της νέας A-Class διαθέτει οροφή με μεγαλύτερο μήκος, νέες πόρτες, και φυσικά έναν ξεχωριστό τρίτο όγκο με ευμεγέθη φωτιστικά σώματα, που προσδίδουν την διαφορετικότητα του νέου μοντέλου.

Το μήκος του αυτοκινήτου, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Οκτώβριο στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού, είναι 4.549 χλστ. (+130 χλστ.), το πλάτος του 1.796 χλστ. και το ύψος 1.446 χλστ. (+6 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο παραμένει, όπως και στην 5θυρη έκδοση, στα 2.729 χλστ. Ο χώρος φόρτωσης έχει χωρητικότητα 420 λίτρα!

Το εσωτερικό δεν έχει απολύτως καμία παραλλαγή με την 5θυρη έκδοση και διακρίνεται για την υψηλή δόση τεχνολογίας που διαθέτει αλλά κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή τους λειτουργία εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών!

Η νέα τετράθυρη A-Class θα προσφέρεται αρχικά με δύο μόλις κινητήρια σύνολα. Τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρου που αποδίδει 163 ίππους  και τον πετρελαιοκινητήρα Α180d με 116 ίππους.