Ιδού το 5θυρο Suzuki Jimny!

Η Suzuki παρουσίασε την 5θυρη έκδοση του δημοφιλούς Jimny που θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές. Μάλιστα η Maruti Suzuki της Ινδίας θα συναρμολογήσει το 5θυρο Jimny στο εργοστάσιο στην Gurugram και ήδη δέχεται παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται τον Μάιο. Θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, όπως η Αφρική, η Αυστραλία και η Λατινική Αμερική, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του στη Ευρώπη

Το νέο μοντέλο εξακολουθεί να είναι ένα σκληροτράχηλο off-road με πλαίσιο τύπου σκάλας, και πλέον με μεγαλύτερες διαστάσεις και δύο επιπλέον πόρτες, υπόσχεται μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη πρακτικότητα. Μάλιστα η 5θυρη έκδοση έχει μήκος 3.985 χλστ., με το μεταξόνιό του να έχει επιμηκυνθεί στα 2.590 χλστ. (+340 χλστ.), πλάτος 1.645 χλστ. και ύψος 1.720 χλστ.

Το σκληροτράχηλο off-road της Suzuki δεν διαφοροποιείται σχεδιαστικά σε σχέση με το παρελθόν, με τους τονισμένους θόλους των τροχών, τους στρογγυλούς προβολείς, τη χαρακτηριστική μάσκα και τον «κρεμασμένο» στο πίσω μέρος εφεδρικό τροχό.

Σχεδόν απαράλλαχτη είναι η σχεδίαση στο εσωτερικό. Εδώ, σημείο αναφοράς είναι ο το πίσω κάθισμα, το οποίο φιλοξενεί τρεις επιβάτες. Ο δε χώρος φόρτωσης για τις αποσκευές τους φτάνει στα 203 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωσή τους ανεβαίνει σε χωρητικότητα στα 332 λίτρα. Από πλευράς εξοπλισμού, η «9αρα» οθόνη αφής δίνει το «παρών» αλλά και στοιχεία όπως η ασύρματη σύνδεση μέσω Android Auto και Apple CarPlay, οι 6 αερόσακοι, η κάμερα οπισθοπορείας και το ESP.

Την κίνηση στο ινδικών προδιαγραφών 5θυρο Suzuki Jimny προσφέρει ο γνωστός βενζινοκινητήρας με mild hybrid σύστημα, ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και ροπή 134 Nm. Από εκεί και πέρα μπορεί κανείς να επιλέξει ένα μηχανικό 5τάχυτο κιβώτιο ή ένα αυτόματο 4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής  – σταθερές ασφαλώς είναι οι επιλογές 2WD, 4WD και 4WD Low.