Δοκιμάζουμε το Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized με 455 ίππους!

Το Volvo X60 αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες προτάσεις της σουηδικής μάρκας και στην περίπτωση της κορυφαίας του έκδοσης T8, η προσθήκη της αναβάθμισης Polestar Optimized τονίζει ακόμη περισσότερο τα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Το αναβαθμισμένο Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized είναι ένα από τα κορυφαία plug-in υβριδικά μοντέλα της αγοράς με περίσσια πολυτέλεια, εκλεπτυσμένο χαρακτήρα και εξαιρετική άνεση που το καθιστούν ένα ιδανικό αυτοκίνητο για το ταξίδι.

Ωστόσο για να αποκτήσει κανείς θα πρέπει να καταβάλλει 73.174 ευρώ που κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και βέβαια το κόστος απόκτησης είναι πολύ πιο χαμηλό από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ενδείκνυται για χρήση ως εταιρικού οχήματος, έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα καθημερινά στο Δακτύλιο.

Προσεγμένη σχεδίαση

Κοιτάζοντας το ανανεωμένο Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized αμέσως θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που προσδίδει σοβαρότητα και πολυτέλεια. Το κάθε τι είναι σωστά τοποθετημένο και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Σε σχέση με την απλή έκδοση Τ8 η έκδοση Polestar Optimized η μοναδική εμφανισιακή διαφορά εντοπίζεται στη προσθήκη του μικρού λογότυπου Polestar Engineered στη πόρτα του χώρου αποσκευών την οποία καλό θα είναι να την προσέχουν οι… περίεργοι!

Επίσης στην ειδική έκδοση του Volvo XC60 Recharge T8 οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι ελάχιστες και προσδιορίζονται στη νέα μάσκα, τα φώτα και στον προφυλακτήρα.

Τα νέα χρώματα αμαξώματος και ανασχεδιασμένες ζάντες που συμπληρώνουν τις αλλαγές, οι οποίες και εκφράζουν απόλυτα μια premium εικόνα.

Πολυτελές και άνετο

Πολυτέλεια, σχεδιαστική υπεροχή, εργονομία και άνεση είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που συνθέτουν την εικόνα της καμπίνας επιβατών του νέου Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized.

Εσωτερικά, στην έκδοση Polestar Optimized η αλλαγή αφορά στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος αποκτά ένα ψηφιακό στροφόμετρο στη δεξιά πλευρά του, μόλις ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα Polestar.

Από εκεί και πέρα, ο θάλαμος παραμένει πολυτελής, άνετος και αρκούντως εργονομικός. Μέσω της κεντρικής, κάθετης οθόνης αφής των 9 ιντσών ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τις περισσότερες από τις λειτουργίες του XC60, όπως είναι το ηχοσύστημα, η πλοήγηση (με χάρτες της Google και σύστημα φωνητικών εντολών), τα προγράμματα οδήγησης, ακόμη και το περίφημο σύστημα καθαρισμού του εσωτερικού της εταιρείας που εμποδίζει την είσοδο στην καμπίνα έως και του 95% των βλαβερών αιωρούμενων σωματιδίων PM 2,5. Στους χώρους, 5 ενήλικες θα μεταφερθούν με χαρακτηριστική άνεση από το XC60, χωρίς να απαιτούνται παραχωρήσεις.

Το πορτ-μπαγκάζ χάνει σε ύψος λόγω της μπαταρίας, αλλά και πάλι, τα 468 διαθέσιμα λίτρα ικανοποιούν και με το παραπάνω τις ανάγκες των επιβατών.

455 ίπποι!

Η ειδοποιός διαφορά της έκδοσης Polestar Optimized σε σύγκριση με την αντίστοιχη απλή έκδοση Τ8, ασφαλώς και σχετίζεται με τα μηχανικά της μέρη και ειδικότερα με τη διαχείριση του θερμικού κινητήρα και τη λειτουργία της μετάδοσης. Πιο συγκεκριμένα ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 16 βάλβιδος κινητήρας των 1.969 κ.εκ. αποδίδει 310 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 400Nm μέγιστης ροπής στις 3.000 σ.α.λ., ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 146 ίππους και 309 Nm ροπής. Από κοινού τα δύο κινητήρια σύνολα αποδίδουν 455 ίππους και 709Nm μέγιστης ροπής, που φθάνουν και περισσεύουν για να επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα το βάρους 2.170 κιλών Σουηδικό μοντέλο σε μόλις 4,9 δευτ.!

Επίσης, μέσω επεμβάσεων στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων, βελτιώνει την απόκριση σε κάθε αλλαγή σχέσης.

Τέλος, ειδικό πρόγραμμα επεμβαίνει και στη μετάδοση ανάμεσα στους δύο άξονες, στέλνοντας περισσότερη δύναμη και ροπή στον πίσω άξονα στις επιταχύνσεις από στάση και στις στροφές, ώστε και πάλι να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση.

Ένα μοναδικό SUV επιδόσεων!

Ο οδηγός του Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized από τα πρώτα κιόλας μέτρα θα αντιληφθεί ότι έχει στα χέρια του ένα ιδιαίτερα άνετο και εκλεπτυσμένο μοντέλο με κορυφαία ηχομόνωση αλλά και επιδόσεις!

Στο εθνικό οδικό δίκτυο το Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized κινείται ακλόνητο ακόμη και αν πνέουν πολύ ισχυροί πλευρικοί άνεμοι και οι επιβάτες θα απολαύσουν κυριολεκτικά ένα πολύωρο ταξίδι.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι όταν το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένο με αερανάρτηση και με την επιλογή του προγράμματος Polestar μειώνεται η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ώστε αντίστοιχα να μειωθούν οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές για ακόμη περισσότερο κράτημα!

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με συνεχείς στροφές το Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimized διατηρεί μια ουδέτερη στάση με λογικές κλίσεις στο αμάξωμα αλλά με τεράστια περιθώρια πρόσφυσης!

Εκτός δρόμου τα 200 χιλιοστά απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος, τονίζουν τον off road χαρακτήρα του σουηδικού μοντέλου που δεν θα δυσκολευτεί να κινηθεί σε άμμο, χώμα ή πιο «άγρια» εδάφη

Μέσα στην πόλη το Volvo XC60 Recharge T8 αποτελεί κυριολεκτικά μια SUV λιμουζίνα καθώς οι επιβάτες δεν θα ακούνε τον παραμικρό ήχο από τον εξωτερικό χώρο ενώ ο οδηγός του θα αντιληφθεί πόσο καλά κρύβει το σουηδικό μοντέλο τις διαστάσεις του και πόσο εύκολο είναι οδηγικά.

ΥΠΕΡ

Σχεδίαση

Εξοπλισμός

Ιπποδύναμη

Τετρακίνηση

Επιδόσεις

ΚΑΤΑ

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης