Αύξηση-σοκ 137% στις τιμές για προβολή online αγγελιών ΙΧ!

Από την μία ήρθε η οικονομική κρίση, στη συνέχεια κατέφθασε ο κορωνοϊός και η έλλειψη αυτοκινήτων και τώρα φαίνεται ότι το κακό τρίτωσε για τους εμπόρους αυτοκινήτων καθώς γνωστή ιστοσελίδα προβολής αγγελιών οχημάτων αποφάσισε να πολλαπλασιάσει τις τιμές της τρίμηνης, εξάμηνης αλλά και ετήσιας προβολής τους.

Όπως αποδεικνύεται κάποιοι επαγγελματίες που λυμαίνονται τον χώρο του αυτοκινήτου είναι αδίστακτοι εμπρός στο βωμό του κέρδους και της απληστίας παρά το γεγονός ότι πολλοί έμποροι δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για επιβίωση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία ιστοσελίδα με αγγελίες καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της οποίας ο διαχειριστής εν μέσω κορωνοϊού και των λοιπών προβλημάτων που προαναφέραμε αποφάσισε να αυξήσει σε ποσοστό άνω του 130% τις χρεώσεις στους πελάτες του για τη φιλοξενία των αγγελιών τους.

Όπως αποκλειστικά δημοσιεύει το Newsauto.gr πέρυσι για το τρίμηνο η γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών καταχώρησης καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χρέωνε τους πελάτες της με 100 ευρώ.

Ωστόσο φέτος τον Ιούλιο, εν μέσω κορωνοϊού, έλλειψης αυτοκινήτων, ρευστότητας αλλά και ενόψει του Αυγούστου που η αγορά «πεθαίνει» λόγω καλοκαιρινών διακοπών το «αφεντικό» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποφάσισε να πολλαπλασιάσει το κόστος προβολής των αγγελιών καθώς το ποσό αγγίζει πλέον  την παλαιά χρέωση της 6μηνης συνδρομής η οποία όμως τώρα έχει διάρκεια μόλις 3 μήνες!

Το ποσοστό αύξησης της τριμηνιαίας χρέωσης άγγιξε το 137,7% για την προβολή των αγγελιών καθώς το ποσό πληρωμής ανέρχεται πλέον στα 237,77 ευρώ τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα προβολής των αγγελιών κόστιζε μόλις 100 ευρώ! Δηλαδή οι έμποροι αυτοκινήτων αν θέλουν να συνεχιστούν να προβάλουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά τους στην συγκεκριμένη πλατφόρμα θα πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον 137,77 ευρώ!

Σε επίπεδο έτους το κόστος της προβολής ανέρχεται σε 843 ευρώ έναντι 457,16 ευρώ που ήταν το κόστος προβολής των online αγγελιών για το διάστημα του 2020, δηλαδή το ποσοστό αύξησης κυμαίνεται σε περίπου 85%.

Οι έμποροι αυτοκινήτων, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι «εγκλωβισμένοι» στις υπερβολικές και άπληστες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας με online αγγελίες οχημάτων και ήδη εξετάζουν σοβαρά να αποχωρήσουν μαζικά από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα καθώς όσες φορές και αν έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη της δεν έχει καταστεί εφικτό.

Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι πιέσεις να ασκηθούν και μέσω του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος ώστε να έχει μια Πανελλαδική εμβέλεια και οι έμποροι να αντιδράσουν συλλογικά κάτω από την «ομπρέλα» τους ΣΕΕΑΕ.

ΓΡΑΨΤΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here