Τέλος τα πρόστιμα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα!

Το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (ΜΕΜΟ) από την αρχή της λειτουργίας του έχει αλλάξει αρκετές φορές ωστόσο η πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να το αλλάξει και πάλι ώστε να σταματήσει να επιβάλλει πρόστιμα σε εμπόρους και πολίτες και να τους ταλαιπωρεί κάνοντας το πιο λειτουργικό από ποτέ.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου το ΜΕΜΟ το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει υποχρεωτικό πριν την έκδοση της Άδειας Κυκλοφορίας και των Πινακίδων Κυκλοφορίας οπότε και θα σταματήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα!

Πιο συγκεκριμένα η κ. Αλεξοπούλου τόνισε ότι: «Στην κατεύθυνση της διαφάνειας, ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς μια σειρά ηλεκτρονικών μητρώων για οχήματα, φορείς και επαγγελματίες οδηγούς, όπως το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.). Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι, επειδή στόχος μας δεν είναι η ταλαιπωρία των πολιτών μέσω της διανομής προστίμων, το επόμενο διάστημα θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα της καταχώρησης στο ΜΕΜΟ για την ταξινόμηση εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων.»

Με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για να εκδοθούν Άδεια Κυκλοφορίας και Πινακίδες Κυκλοφορίας σε κάποιο εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάρτησης των εγγράφων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΕΜΟ. Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στην πλατφόρμα του ΜΕΜΟ απλά δεν θα μπορούν να εκδοθούν τα έγγραφα του οχήματος!

Όσον αφορά στους ελέγχους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ελέγχουν δειγματοληπτικά αιτήσεις εμπόρων και ιδιωτών και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις τότε θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα ενώ δεν αποκλείεται σε περιπτώσεις πλαστών εγγράφων να ανακαλούνται μέχρι και η Άδεια Κυκλοφορίας και οι Πινακίδες Κυκλοφορίας του οχήματος.