Τα 10 προβλήματα που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες BMW!

Μια μεγάλη έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ συλλέγοντας στοιχεία από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων BMW με αποτέλεσμα να καταγραφούν τα δέκα κυριότερα προβλήματα με τα οποία είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι οι κάτοχοι των γερμανικών μοντέλων  ώστε να είναι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις επισκευές που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν με όχι και τόσο χαμηλό κόστος…

Η BMW μπορεί να έχουν μεγάλη φήμη για τους κινητήρες αλλά και τον σχεδιασμό των μοντέλων της ωστόσο τα οχήματά της δεν είναι χωρίς ελαττώματα και συχνά συγκαταλέγονται στις λίστες με τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα τα οποία ψηφίζονται από τους ίδιους τους κατόχους τους.

Ελαττωματικό σύστημα Ψύξης

Το σύστημα ψύξης του κινητήρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη οποιουδήποτε αυτοκινήτου, καθώς τον διατηρεί σε βέλτιστη θερμοκρασία και αποτρέπει την υπερθέρμανση.  Ωστόσο, τα ψυκτικά συστήματα των οχημάτων BMW έχουν την τάση να αποτυγχάνουν με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να περιμένουν την οδική βοήθεια σε κάποιο αυτοκινητόδρομο ή σε κάποιο κεντρικό δρόμο μέσα στην πόλη δημιουργώντας και το ανάλογο μποτιλιάρισμα.

Υπάρχουν πολλά εξαρτήματα που αποτελούν το σύστημα ψύξης των κινητήρων της BMW, ωστόσο τα προβλήματα παρουσιάζονται περίπου στις 80.000 χλμ. Η τακτική συντήρησή του είναι το καλύτερο προληπτικό μέτρο και θα εξοικονομήστε χρήματα.

Τα Ηλεκτρικά παράθυρα δεν θα κλείσουν

Ένα άλλο πολύ συχνό πρόβλημα που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες BMW αφορά στα ηλεκτρικά παράθυρα τα οποία έχει καταγραφεί ότι πολύ συχνά καταρρέουν και δεν κλείνουν. Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα άνεσης αλλά και ασφάλειας καθώς η δυσλειτουργία τους προσελκύει τους κλέφτες.

Προβλήματα με το καλοριφέρ

Ένα πρόβλημα που συνδέεται με το σύστημα ψύξης αφορά και στο σύστημα θέρμανσης της καμπίνας επιβατών στο οποίο επίσης έχουν καταγραφεί πάρα πολλές βλάβες οπότε καλό θα είναι οι ιδιοκτήτες των BMW να το έχουν υπόψη τους.

Στην πραγματικότητα το καλοριφέρ είτε υπερθερμαίνεται είτε δεν παράγει αρκετή θερμότητα οπότε μόλις διαπιστώσετε κάτι τέτοιο καλό θα είναι να επισκεφθείτε το πλησιέστερο συνεργείο…

Επίσης μια άλλη ένδειξη ότι υπάρχει βλάβη στο καλοριφέρ αποτελεί μια περίεργη «γλυκιά» μυρωδιά που προέρχεται από το σύστημα θέρμανσης και αυτό είναι το ψυκτικό υγρό που προφανώς έχει εξαπλωθεί στο εσωτερικό του ταμπλό και σε λίγο θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Φλάντζα φίλτρου Λαδιού με διαρροή

Η φλάντζα ή το λαστιχάκι που βρίσκεται μεταξύ του φίλτρου λαδιού και τους μπλοκ του κινητήρα αποτελεί ένα ακόμη αδύνατο σημείο των αυτοκινήτων BMW καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις διαπιστώνεται διαρροή λαδιού. Ωστόσο η έλελιψη λαδιού στον κινητήρα αυξάνει την φθορά και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σοβαρές μηχανικές βλάβες που κοστίζουν πολύ ακριβά.

Οι λαβές στις πόρτες φθείρονται εύκολα

Οι ιδιοκτήτες πολλών διαφορετικών μοντέλων BMW, ιδίως το πολυτελές SUV BMW X5, ανέφεραν προβλήματα με τις λαβές των θυρών τους. Η εξωτερική λαβή της πόρτας τόσο στην πλευρά του οδηγού όσο και του συνοδηγού ανυψώνεται χωρίς όμως να ανοίγουν οι πόρτες. Δυστυχώς, αυτό θα απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη της BMW να αντικαταστήσει ολόκληρο τον μηχανισμό ανοίγματος και κλειδώματος της πόρτας, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην ίδια την πόρτα η οποία απαιτεί εξειδικευμένα εργαλεία που μπορείτε να βρείτε μόνο σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα με το ανάλογο τίμημα βέβαια.

Δυσλειτουργία ηλεκτρονικών

Με σημαντικά προβλήματα που προέρχονται από τα ηλεκτρονικά συστήματα θα βρεθούν σίγουρα οι ιδιοκτήτες των BMW. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους αλλά δεν γνωρίζουν ότι και το αυτοκίνητό τους διαθέτει μια ανάλογη ασφαλειοθήκη που επηρεάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων BMW. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ανακλήθηκαν στη Βρετανία καθώς ο θάνατος ενός Βρετανού συνδέθηκε ελάττωμα στα ηλεκτρονικά μιας BMW στο Hampshire.

Προβλήματα με την Αντλία Καυσίμου

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων από τα πιο δημοφιλή μοντέλα BMW έχουν αναφέρει προβλήματα με την αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει κακή επιτάχυνση, προκαλώντας δυσλειτουργία στον κινητήρα όταν κινείται ο οδηγός με υψηλές ταχύτητες υψηλή ταχύτητα ή ακόμη και την βλάβη που μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν δύο αντλίες καυσίμου, την αντλία χαμηλής πίεσης που βγάζει αέριο από τη δεξαμενή και την αντλία υψηλής πίεσης που ωθεί τη βενζίνη στον θάλαμο καύσης.

Διάβρωση Τροχών Κράματος

Τα επώνυμα κράματα BMW είναι μια από τις πιο κομψές πτυχές οποιουδήποτε μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς τα κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν διαπιστώσει ότι αυτά τα υπέροχα κράματα με κορυφαίο στιλ ξεκινούν να διαβρώνονται σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα εκτός από το γεγονός ότι χάνουν την ομορφιά τους η διάβρωση μπορεί να έχει αντίκτυπο στην απόδοση του αυτοκινήτου, καθώς τα διαβρωμένα κράματα μπορούν να επηρεάσουν τόσο τους τροχούς όσο και τα ελαστικά. Η αντικατάστασή τους κοστίζει πολλά χρήματα και πολλοί ιδιοκτήτες τα αντικαθιστούν με ζάντες λιγότερο γνωστές αλλά περισσότερο αξιόπιστες γλιτώνοντας επιπλέον και πολλά χρήματα.

Ευαίσθητες Μπαταρίες

Πέραν των πολλών ηλεκτρονικών προβλημάτων πολλά BMW φαίνεται ότι έχουν πληγεί από τις… ευαίσθητες μπαταρίες. Η πρώτη ένδειξη είναι να μην μπορείτε να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας καθώς το κεντρικό σύστημα κλειδώματος της BMW εξαντλεί την μπαταρία, οπότε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το χειροκίνητο κλειδί για να αποκτήσετε πρόσβαση στο όχημά σας! Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε μια BMW από ένα άλλο αυτοκίνητο ωστόσο είναι απλά ενοχλητικό εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας μία φορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σφάλματα με Αυτόματους Προβολείς

Οι αυτόματοι προβολείς είναι μια σχετικά νέα καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποφεύγοντας το ανθρώπινο στοιχείο να αποφασίσει πότε είναι αρκετά σκοτεινό ώστε να απαιτούνται προβολείς. Το πρόβλημα με ορισμένους αυτόματους προβολείς της BMW είναι ότι παραμένουν αναμμένοι, ακόμη και όταν δεν απαιτούνται, εξαντλούν την μπαταρία και επιδεινώνουν άλλα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προβλήματα στο αυτοκίνητο. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρήσετε εάν αυτό συμβαίνει με το αυτοκίνητό σας, ειδικά εάν ζείτε κάπου με πολύ καλό φωτισμό στο δρόμο όπου οι προβολείς μπορεί να μην είναι τόσο αισθητοί, αλλά σίγουρα θα το διαπιστώσετε αν κινηθείτε σε κάποιον επαρχιακό δρόμο με ελάχιστο φωτισμό.

ΓΡΑΨΤΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here