Σε τιμή… supercar η νέα BMW M4 CS

Η νέα κορυφαία έκδοση του εμβληματικού κουπέ της BMW συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την γκάμα της ανανεωμένης 4άρας.

Ο λόγος για τη νέα BMW M4 CS διαθέτει κάτω από το μακρύ και φουσκωμένο καπό της τον γνωστό 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, που πλέον αποδίδει 550 ίππους και 650 Nm. Η ενδυνάμωση προήλθε από αύξηση της πίεσης των δύο mono-scroll τούρμπο, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στο σύστημα ψύξης.

Η τιμή της νέας κορυφαίας έκδοσης CS της ανανεωμένης BMW M4 Coupe έχει καθοριστεί στα 219.000 ευρώ! Δηλαδή εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι η τιμή της νέας BMW M4 CS προσεγγίζει την αξία των διάσημων supercars που μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με το γερμανικό μοντέλο…

Πάντως η BMW M4 CS συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και η κίνηση μοιράζεται στους τέσσερις τροχούς μέσω της τετρακίνησης M xDrive. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο, κάνουν λόγο για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ., με την τελική ταχύτητα να ακουμπά τα 302 χλμ./ώρα (στάνταρ το πακέτο M Driver).

H «έξυπνη» τετρακίνηση δίνει έμφαση στον πίσω άξονα που διαθέτει το ενεργό διαφορικό της M, ενώ υπάρχει και δυνατότητα με την απενεργοποίηση του ESP και την ενεργοποίηση της λειτουργίας 2WD να «συμπεριφερθεί» με τον κλασικό για Μ τρόπο.