Πότε έρχεται το νέο Cupra Formentor;

Η CUPRA χάραξε το δικό της μονοπάτι από τις αρχές του 2018, όταν και έγινε το επίσημο λανσάρισμά της ως ξεχωριστή μάρκα, διαχωρίζοντας λίγο πολύ τη γκάμα της από τη «μαμά» SEAT.

Πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής της CUPRA ήταν το Formentor, το πρώτο μοντέλο που εξέλιξε από την αρχή η αυτόνομη μάρκα. Μιλάμε για ένα μικρομεσαίο SUV με αιχμηρή σχεδίαση, σπορτίφ οδική συμπεριφορά και κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και Plug-in Hybrid ισχύος από 150 έως και 390 ίππους.

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια επιτυχημένης εμπορικής πορείας, η CUPRA εργάζεται πάνω στην ανανέωση του Formentor, θέλοντας να το κρατήσει ανταγωνιστικό μέσα στη δημοφιλή κατηγορία των C-SUV, η οποία έχει δυναμική στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κατασκοπευτικές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μαρτυρούν πως ο σχεδιασμός του ανανεωμένου Formentor θα διαφέρει σημαντικά με το σχεδιαστικό team να αντλεί πολλά στοιχεία από το νεότερο Tavascan, το ηλεκτρικό μεσαίο SUV των Ισπανών που θα αποτελέσει το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας μετά το μικρομεσαίο Born και θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024.

Σύμφωνα με ανεπίσημες εικόνες που έχουν διαρρεύσει, το εμπρός μέρος του Formentor θα ανασχεδιαστεί ριζικά ενσωματώνοντας ακόμα πιο δυναμικά στοιχεία με ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα, λεπτομέρειες σε τριγωνικό μοτίβο, μεγαλύτερους αεραγωγούς και περισσότερες νευρώσεις. Επιπλέον, οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν πως θα ανανεωθεί η χρωματική παλέτα, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές, ενώ νέας σχεδίασης θα είναι και οι ζάντες, όπως είθισται άλλωστε στις περισσότερες ανανεώσεις.

Αναφορικά με τη γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου CUPRA Formentor, μπορεί η εταιρεία να κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι πως έχει στα πλάνα της να αυξήσει την ονομαστική ισχύ σε μερικά από τα κινητήρια σύνολα. Η ένταξη του ήπια υβριδικού συστήματος στον 1,5 TSI των 150 ίππων θεωρείται δεδομένη, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στο Leon και σε άλλα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen ενώ μεγάλη πιθανότητα υπάρχει οι Plug-in υβριδικές λύσεις να εφοδιαστούν με μεγαλύτερη μπαταρία, κάτι που θα επηρεάσει την ισχύ και την ηλεκτρική τους αυτονομία. Τέλος, η κορυφαία, τετρακίνητη έκδοση VZ5 θα συνεχίσει την πορεία της με τον πεντακύλινδρο turbo βενζίνης των 2,5 λτ. που αποδίδει 390 ίππους, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποιο ραφινάρισμα στα περιφερειακά μέρη (ανάρτητη, φρένα κ.λπ.).

Κλείνοντας, η αποκάλυψη του ανανεωμένου CUPRA Formentor αναμένεται προς τα τέλη του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν την άνοιξη του 2024.