Πως προστατεύουν τα ΙΧ των γειτόνων όταν βάφουν σπίτια στην Ιαπωνία;

  Η Ιαπωνία θα είναι πάντα πολύ μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά την εκπαίδευση αλλά και την πειθαρχία.

  Στην φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα social media αποδεικνύει πόσο συνειδητοποιημένος λαός είναι οι Ιάπωνες σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα.

  Όπως μπορείτε να διακρίνετε στη φωτογραφία κάποιος ιδιοκτήτης κατοικίας αποφάσισε να βάψει το σπίτι του και οι επαγγελματίες μπογιατζήδες πέραν από το ειδικό πλέγμα προστασίας γύρω από το σπίτι έκατσαν και προστάτευσαν με διάφανο πλαστικό και τα αυτοκίνητα των γειτόνων!

  Ο λόγος είναι προφανής και δεν είναι άλλος από το να προστατεύσουν τόσο τις γειτονικές κατοικίες όσο και τα αυτοκίνητα των γειτόνων από πιτσιλιές που μπορεί να πεταχθούν κατά την διάρκεια των εργασιών.

  Όσον αφορά στα αυτοκίνητα οι επαγγελματίες μπογιατζήδες από την στιγμή που δεν βρήκαν τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων προχώρησαν την κάλυψή τους ώστε να τα προστατεύσουν και εκείνα από πιθανές ζημιές.

  Ο Δρ Abdul Zahir Sahar ο οποίος ανάρτησε και την φωτογραφία σχολίασε με νόημα ότι: «Η ενσυναίσθηση, η παιδεία και ο σεβασμός είναι αξίες που θαυμάζω σε αυτή τη χώρα»

  Τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα;

  Στην Ελλάδα τα πράγματα θα είχαν γίνει ιδιαίτερα περίπλοκα σε περίπτωση που ο γείτονας είχε αφήσει εκτεθειμένα τα οχήματα του κοντά στο σπίτι που θα βάφονταν και στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από καιρό να ανακάλυπτε τις πιτσιλιές από τις μπογιές που είχαν πέσει επάνω στα οχήματά του.

  Πάντως την προηγούμενη ημέρα των εργασιών βαφής τόσο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όσο και οι μπογιατζήδες θα είχαν φροντίσει να βάλουν καρέκλες και καφάσια στο δρόμο έξω από το σπίτι που θα έβαφαν ώστε να μην παρκάρει κανείς! Αν τώρα κάποιος τολμηρός τα μετακινούσε και πάρκαρε εκεί το όχημά του το πιο πιθανό είναι να έψαχνε μετά κάποιο καθαριστικό για να αφαιρέσει τις πιτσιλιές από τις μπογιές που θα είχαν πέσει επάνω στο αμάξωμά του…