Ποια μάρκα προτιμούσαν οι κλέφτες καταλυτών στα Βόρεια Προάστια;

  Στο στόχαστρο σπείρας ληστών είχαν εισέλθει τα αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας πολλών ιδιοκτητών που τα στάθμευαν στα Βόρεια Προάστεια. Ωστόσο η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ οδήγησε στην σύλληψή τους και στην εξιχνίαση 7 κλοπών καταλυτών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι ληστές είχαν στο στόχαστρο μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας Toyota οι οποίοι όμως στην τελευταία τους «επιχείρηση» έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο άτομο το οποίο και ειδοποίησε τις Αρχές.

  Κατόπιν ξεκίνησε ένα κυνηγητό από τα στελέχη της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 3 ημεδαποί (23, 19 και 17 ετών) για κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα Toyota σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

  Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας τους, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από αυτοκίνητο στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο άτομο και διέφυγαν.

  Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αναζητούσαν αδιάκοπα το εν λόγω αυτοκίνητο στις γύρω περιοχές, ώσπου το εντόπισαν στην περιοχή του Αμαρουσίου με επιβαίνοντες τους κατηγορούμενους. Ακολούθως, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου και συνελήφθησαν.

  Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 6 περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από αυτοκίνητα Toyota που έχουν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 20 Νοεμβρίου 2022, στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Μεταμόρφωσης και του Αμαρουσίου.

  Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.