Μια ξεχωριστή Bentley Bentayga EWB Mulliner

Η Bentayga με μεγάλο μεταξόνιο (Extended Wheelbase, EWB) δέχθηκε το άγγιγμα του οίκου Mulliner της Bentley με απόλυτα εξειδικευμένες υπερ-πολυτελείς προσθήκες όπως τους τροχούς 22” και τα αεροπορικού τύπου καθίσματα.

Κατά συνέπεια, η Bentayga EWB Mulliner έγινε το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο hyper-premium SUV και φυσικά η «ναυαρχίδα του στόλου» της εταιρείας του Crewe – διά χειρός Mulliner, δηλαδή του εσωτερικού οίκου αμαξωμάτων και εξατομικεύσεων της Bentley.

Οι τροποποιήσεις της έκδοσης αυτής ξεκινούν με τη διαμόρφωση του εσωτερικού, που μπορεί να γίνει 4+1 ή 4 θέσεων. Στη δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό τα καθίσματα Airline Seats, που η Bentley χαρακτηρίζει ως τα πλέον προηγμένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Κινούνται από 12 ηλεκτρικά μοτέρ και επιδέχονται 22 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ο κινητήρας που κινεί τη Bentley Bentayga EWD Mulliner είναι ο ίδιος 4.0 λίτρων twin-turbo με τις άλλες εκδόσεις, ισχύος 542 ίππων. Ως αποτέλεσμα, επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και αγγίζει τα 300 km/h τελικής ταχύτητας – μέσω του αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης.

Προς το παρόν η τιμή της κορυφαίας αυτής έκδοσης της Bentayga δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αν σκεφτούμε ότι η «βασική» Bentayga με το μικρότερο μεταξόνιο τιμάται περίπου 200.000 ευρώ και η αντίστοιχη Mulliner περίπου 300.000 ευρώ, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς την τιμή της Bentayga EWD Mulliner.