«Μαϊμού» αστυνομικός πουλά ανύπαρκτα αυτοκίνητα!

Η φαντασία κάποιων επιτήδειων φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς ο νέος επιτήδειος, εμφανίζεται να «φιγουράρει» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης φορώντας αστυνομική στολή πείθοντας πολύ πιο εύκολα τα ανυποψίαστα θύματά του! Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση μερικά από τα θύματα του επιτήδειου εμπόρου εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν «συνάδελφοι» αστυνομικοί!

Ήδη 10 ανυποψίαστοι καταναλωτές έχουν στραφεί εναντίον του επιτήδειου εμπόρου εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τελεί εν αναμονή η άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που έδωσαν προκαταβολές ύψους 100.000 ευρώ χωρίς βέβαια να παραλάβουν ποτέ αυτοκίνητα επισημαίνουν στο Newsauto.gr πως ο επιτήδειος έμπορος αλλάζει συνεχώς έδρα στην επιχείρησή του εξαιτίας των μηνύσεων ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν υπερπολυτελή αυτοκίνητα για να γίνουν περισσότερο πειστικοί.

Επίσης ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων ανύπαρκτων αυτοκινήτων σε κάθε προκαταβολή που κατέθεταν τα υποψήφια θύματά του τους έστελνε και μια Υπεύθυνη Δήλωση μέσω του gov.gr στην οποία ανέγραφε ότι σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν τους αρέσει το αυτοκίνητο θα τους επιστρέψει ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στο Newsauto.gr τα θύματα του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα: «Είμαστε παθόντες σε απάτη από υποτιθέμενο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκίνητων και ήδη έχουν συγκεντρωθεί δέκα άτομα άπαντες εξαπατημένοι από τι ίδιο πρόσωπο που παριστάνει τον έμπορο εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σας αναφέρουμε μόλις 10 άτομα γιατί μέχρι σήμερα μόνο αυτούς γνωρίζουμε καθώς η δράση του επιτήδειου εμπόρου δεν περιορίζεται μόνο στη Συμπρωτεύουσα αλλά σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα! Οι μισοί παθόντες έχουμε ήδη υποβάλλει μηνύσεις και η υπόθεση ήδη βρίσκεται στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Επιθυμούμε την γνωστοποίηση της υπόθεσης για να παροτρύνουμε και άλλους ανθρώπους να προβούν σε μηνύσεις καθώς έχουμε αιτηθεί και από τις δικαστικές αρχές την δημόσια κοινοποίηση των φωτογραφιών των δραστών γιατί το modus operandi τους είναι απίθανο και τα ποσά που έχουν εισπράξει ήδη είναι άνω των 100.000 ευρώ. Ευελπιστούμε στην βοήθεια σας καθώς το Newsauto.gr σας είναι έγκυρο, με πολύ μεγάλο κοινό και σοβαρά θέματα. Ο απατεώνας χρησιμοποιεί την ιδιότητα του αστυνομικού για να πείθει τους υποψηφίους αγοραστές να τους εμπιστεύονται, έχει φωτογραφίες με στολές και πλαστές ταυτότητες αστυνομικού προσωπικού κάτι που έχει διερευνηθεί πλήρως και δεν ισχύει!»

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ο επιτήδειος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αναρτούσε σε Γερμανικές και Ελληνικές ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων διάφορα μοντέλα χωρίς βέβαια να διαθέτουν κάποιο φυσικό κατάστημα εμπορίας. Από την άλλη μεριά βέβαια η γνωριμίες σε διάφορες παρέες του επιτήδειου εμπόρου με στολή αστυνομικού «θόλωνε» για τα καλά τα νερά…

Ο επιτήδειος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων λειτουργεί με το γνωστή μέθοδος της «πυραμίδας» και μέσω φίλων προσπαθούν να γνωρίσουν τα επόμενα θύματά τους και να εισπράξουν τις προκαταβολές για τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα.

Ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό καθώς τα θύματά του ανακάλυψαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν ότι έχουν κατατεθεί αρκετές μηνύσεις εναντίον του επιτήδειου εμπόρου. Μάλιστα ο επιτήδειος δεν διστάζει να ενοικιάσει καινούρια μοντέλα στα οποία αφαιρεί τις πινακίδες κυκλοφορίας, τα φωτογραφίζει και να αναρτά σε γνωστές ιστοσελίδες με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε δελεαστικές τιμές ώστε να μπορέσει να «ψαρέψει» τα επόμενα θύματά του.

Οι ανυποψίαστοι ενδιαφερόμενοι βλέποντας τις αγγελίες πώλησης των σχεδόν καινούριων αυτοκινήτων σε άκρως δελεαστικές τιμές είτε μαθαίνουν τις… ευκαιρίες από γνωστούς σπεύδουν να αρπάξουν την ευκαιρία η οποία εν τέλει εξελίσσεται σε εφιάλτη.

ΓΡΑΨΤΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here