Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας A-Class

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Με μια μάλλον απρόσμενη κίνηση, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού της νέας A-Class που θα δούμε να αποκαλύπτεται επίσημα στις αρχές του 2018.

Και κατά πάσα πιθανότητα, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, όπως «off the record» έχουν αφήσει να εννοηθεί οι ιθύνοντες της Mercedes. Σήμερα, πάντως, η γερμανική εταιρεία, θέλοντας να ανοίξει την… όρεξη, αλλά και να δείξει τα δόντια της στον ομοεθνή ανταγωνισμό, προχωρά στην αποκάλυψη το συνόλου της καμπίνας της νέας premium πρότασής της στην κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων. Σε γενικές γραμμές, οι αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν είναι πασίδηλες, όσο και ριζικές, με τη γενικότερη μάλιστα εικόνα να παραπέμπει ευθέως στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας. Τις E-Class και S-Class, δηλαδή.

Από το επίσημο φωτογραφικό υλικό είναι προφανές πως σημείο αναφοράς στο εσωτερικό της νέας A-Class αποτελούν οι ψηφιακές οθόνες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες με οριζόντια διάταξη. Οι βασικές εκδόσεις της σειράς θα εφοδιάζονται με δύο 7ιντσες, οι πλουσιότερες με μια 7ιντση και μια με διαγώνιο 10,25 ιντσών, ενώ οι κορυφαίες της γκάμας με δύο των 10,25 ιντσών. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι οι πέντε κυκλικοί αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού που παραπέμπουν αισθητικά σε… τουρμπίνες αεροσκαφών διαθέτοντας μάλιστα και ambient φωτισμό –η παλέτα περιλαμβάνει μάλιστα έως και 64 διαφορετικές αποχρώσεις.

Από εκεί και πέρα, το πολυλειτουργικό σύστημα διεύθυνσης είναι «δανεικό» από την S-Class, ενώ νέα είναι και τα καθίσματα, τα οποία, για πρώτη φορά στην κατηγορία, διαθέτουν το δικό του σύστημα κλιματισμού. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη στα επίπεδα εξοπλισμού Style, AMG-Line και Progressive, με τους δυνητικούς πελάτες να μπορούν ασφαλώς να «προσωποποιήσουν» συγκεκριμένα στοιχεία του εσωτερικού.

Όπως ανακοινώθηκε, ενισχυμένοι είναι και οι διαθέσιμοι χώροι –κάτι που μαζί με τα παραπάνω αποτέλεσε βασική προτεραιότητα των ανθρώπων της Mercedes. Ο χώρος, σύμφωνα με τους 4Τροχούς, για τους ώμους εμπρός και πίσω είναι βελτιωμένοι κατά 9 και 22 χλστ. αντίστοιχα, για τους αγκώνες κατά 35 και 36 χλστ., για το κεφάλι κατά 7 και 8 χλστ., ενώ και ο χώρος αποσκευών εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 29 λίτρα αγγίζοντας πλέον τα 370 λίτρα.