Για πόσα λεπτά άνοιξε το σύστημα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»;

  Δίχως τέλος είναι η αγωνία των καταναλωτών αλλά και των εταιρειών που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» παραμένει κλειστή καθώς έχουν εξαντληθεί οι πόροι του.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr την προηγούμενη εβδομάδα το σύστημα άνοιξε και δέχονταν και πάλι αιτήσεις αλλά αυτό κατέστη εφικτό μόνο για 20 λεπτά! Στη συνέχεια το σύστημα έκλεισε και πάλι και δεν δέχονταν αιτήσεις καθώς τα διαθέσιμα ποσά κυριολεκτικά «εξανεμίστηκαν» σε λίγα μόλις λεπτά από 190 «τυχερούς» καταναλωτές οι οποίοι βρίσκονταν την συγκεκριμένη στιγμή μπροστά στον υπολογιστή τους και κατέθεσαν τις αιτήσεις.

  Έκτοτε το σύστημα παραμένει κλειστό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μια εκκαθάριση παλαιών αιτήσεων ώστε να αποδεσμευθούν τα χρήματα και να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα και να μπορεί να δεχθεί αιτήσεις.

  Ωστόσο και το δεύτερο άνοιγμα της πλατφόρμας δεν θα διαρκέσει για πολύ ώρα καθώς οι παλαιές αιτήσεις που έχουν απορριφθεί ανέρχονται σε μόλις 50 οπότε αν δεν αυξηθεί ο αριθμός τους τότε δυστυχώς η πλατφόρμα θα ανοίξει για ελάχιστα λεπτά!

  Την ίδια στιγμή πολλοί καταναλωτές ρωτούν και είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επωφελούμενοι της επιδότησης και πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει στην παραγγελία του καταθέτοντας και προκαταβολή αλλά μόλις διαπιστώνουν ότι το σύστημα δεν δέχεται αιτήσεις είτε ακυρώνουν την παραγγελία τους είτε στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  Πάντως η παραπάνω κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη έως ότου μεταφερθούν τα περίπου 6 εκατ. ευρώ σε όλες τις κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία είναι ικανά να κρατήσουν ανοικτό το σύστημα για κάποιες ημέρες.

  Τώρα όσον αφορά στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» το πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2023 και αναμένεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί πως θα είναι το νέο πρόγραμμα αλλά ούτε και πόσα χρήματα θα διατεθούν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιδιώκει να αλλάξει τους όρους του προγράμματος και όπως αποκάλυψε το Carandmotor.gr να μην υπάρχει επιδότηση αλλά έκπτωση στην τιμή λιανικής ώστε να γλιτώσουν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εταιρείες από τις online διαδικασίες και να μην περιμένουν πότε θα καταβληθεί η εποδότηση καθώς το νέο πρόγραμμα θα είναι άμεσο!