Δοκιμάζουμε το Honda CR-V e:HEV AWD με 184 ίππους!

Μετά από πέντε κυριολεκτικά επιτυχημένες γενιές το Honda CR-V επιστρέφει ριζικά αλλαγμένο αλλά και εφοδιασμένο με υβριδική ή plug-in hybrid τεχνολογία.

Το νέο Honda CR-V συνδυάζει την άνεση, τα δυναμικά χαρακτηριστικά, την ευκολία των MPV και το δυνατότητες κίνησης των off-road οχημάτων με επιπλέον χαρακτηριστικά την υψηλή τεχνολογία, την άνεση και την πολυτέλεια.

Βέβαια όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά αύξησαν και τιμή διάθεσης του μοντέλου η οποία για την δικίνητη έκδοση κυμαίνεται σε 49.900 ευρώ ενώ για την 4κίνητη έκδοση σε 55.900 ευρώ αλλά συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, ευνοϊκή χρηματοδότηση και δωρεάν service.

Επιβλητική σχεδίαση

Σχεδιαστικά το νέο CR-V παρουσιάζεται πιο επιβλητικό και ισορροπημένο από ποτέ συνδυάζοντας με ένα μοναδικό τρόπο το διακριτικό δυναμισμό, την πολυτέλεια και την πληθωρικότητα.

Το εμπρόσθιο μέρος είναι εντελώς αλλαγμένο και εμφανίζεται πιο επιθετικό με τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα και την τραπεζοειδή μεγάλη μάσκα. Στο πίσω μέρος τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα θυμίζουν τον προκάτοχό του αλλά αποτελούν μια σύγχρονη εξέλιξη με φωτισμό LED.

Άνεση και πολυτέλεια

Ο εκσυγχρονισμός του CR-V γίνεται ακόμα πιο έκδηλος στην καμπίνα επιβατών, η οποία απέκτησε ένα περισσότερο ευχάριστο διάκοσμο, έγινε πιο εργονομική και προσδίδει αμέριστη αίσθηση πολυτέλειας.

Το ταμπλό φιλοξενεί τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού, αλλά και μια αιωρούμενη οθόνη αφής με διαγώνιο 9 ίντσες ενώ ο οδηγός έχει μπροστά του έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών.

Οι προσφερόμενοι χώροι αναμφίβολα εντυπωσιάζουν και στην καμπίνα επιβατών του CR-V θα φιλοξενηθούν άνετα 5 ενήλικοι επιβάτες.

Τις εντυπώσεις αρχικά σίγουρα θα τις κερδίσουν οι διαθέσιμοι χώροι αλλά μετά από λίγα λεπτά οι επιβάτες θα εντυπωσιαστούν από την συνολική ποιότητα κατασκευής.

Στο χώρο αποσκευών καταγράφεται μικρή αύξηση ο οποίος έφτασε στα 587 λίτρα χωρητικότητας από τα 561 λίτρα.

184 ίπποι

Το νέο CR-V εφοδιάζεται με την τελευταία εκδοχή του αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος της Honda e:HEV, που είδαμε πρόσφατα και στο νέο Honda ZR-V.  Αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η απόδοσή του είναι 184 ίππους και 335 Nm ροπής, ενώ ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η αθόρυβη λειτουργία του κιβωτίου CVT.

Επιπρόσθετα, ο οδηγός του CR-V έχει στη διάθεσή του και τα προγράμματα Normal, Sport, Eco και Snow με το τελευταίο να προσαρμόζει την οδήγηση σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Το υβριδικό σύνολο εναλλάσσει αυτόματα τις λειτουργίες EV, Hybrid και Engine Drive, ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης με αποτέλεσμα η κατανάλωση καυσίμου να διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα οποία κατά την διάρκεια της δοκιμής μας ανήλθαν σε μόλις 5 λίτρα για κάθε 100 χλμ. με επιλεγμένη την λειτουργία ECO.

Τα ταξίδια γίνονται «παιχνιδάκι»

Το νέο Honda CR-V e:HEV αποτελεί ένα μοντέλο με το οποίο θα ήθελε σίγουρα να ταξιδέψει ακόμη και ο πλέον απαιτητικός καταναλωτής.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο το ιαπωνικό μοντέλο «καταπίνει» τα χιλιόμετρα με μοναδική ευκολία ακόμη και σε γρήγορους ρυθμούς χωρίς να ανεβάζει υπερβολικά την κατανάλωση καυσίμου ενώ την ίδια στιγμή παραμένει ευθύβολο και σταθερό ακόμη και όταν πνέουν ισχυροί πλευρικοί άνεμοι. Οι επιβάτες θα απολαύσουν την άνεση της καμπίνας την οποία θα εκτιμήσουν δεόντος ακόμη και μετά από ένα πολύωρο ταξίδι.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με συνεχείς στροφές το ενισχυμένο αμάξωμα και η ανάρτηση κάνουν εξαιρετική δουλειά προσδίδοντας στο CR-V πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης.

Μέσα στην πόλη το ιαπωνικό μοντέλο καταφέρνει να κρύψει το μέγεθός του και να κινηθεί άκρως οικονομικά ενώ παράλληλα η ανάρτηση θα φιλτράρει στο μέγιστο βαθμό τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος.

Εκτός δρόμου τα 200 χιλιοστά απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος σε συνδυασμό με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης επιτρέπουν την κίνηση σε κακοτράχηλους χωματόδρομους και μονοπάτια αλλά μην επιχειρήσετε «αποκάλυψη» γιατί το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για εξερευνήσεις

ΥΠΕΡ

Σχεδίαση

Εξοπλισμός

Ιπποδύναμη

Τετρακίνηση

Αξιοπιστία

ΚΑΤΑ

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης