Διπλωματικός «πυρετός» για τους δύο Έλληνες συλληφθέντες στρατιωτικούς

ÅÂÑÏÓ-ÃÅÖÕÑÁ ÊÇÐÙÍ ÅËËÇÍÏÔÏÕÑÊÉÊÁ ÓÕÍÏÑÁ / ÖÕËÁÊÉÏ ÅËËÇÍÉÊÇ ÐËÅÕÑÁ (EUROKINISSI/ ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Του Γιώργου Τσακίρη

 

Δυο στελέχη του Ελληνικού Στρατού, άγνωστος παραμένει ακόμα ο βαθμός τους και τα ονόματά τους, πέρασαν από τον Έβρο στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους με αποτέλεσμα να  συλληφθούν από Τούρκους  στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού: «Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Πηγές του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών που χειρίζεται το θέμα έλεγαν οτι υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: Το πρώτο να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα και το δεύτερο να χαρακτηριστεί ως παράνομη είσοδος στην Τουρκιά και να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος οπως γίνεται με τους Τούρκους αξιωματικούς που έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αναμένεται, αν δεν έχει γίνει ήδη, επικοινωνία του με τον Τούρκο πρωθυπουργό.