Χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αναμένουν την επιστροφή των προστίμων

Εν αναμονή της επιστροφής του προστίμου βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχεδόν δύο μήνες τώρα οι οποίοι πλήρωσαν το διπλάσιο ποσό για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 καθώς τα κατέβαλαν ηλεκτρονικά αντί σε κάποιο γκισέ τράπεζας το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Μάλιστα εκατοντάδες e-mails έχουν φθάσει στο Newsauto.gr από ιδιοκτήτες που περιμένουν εδώ και εβδομάδες να τους πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν οι παραπάνω ιδιοκτήτες θεώρησαν ότι μπορούν να εξοφλήσουν ηλεκτρονικά τα ποσά των Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτων τους χωρίς πρόστιμο έως την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και εκτίμησαν λανθασμένα ότι η τελευταία ημέρα εξόφλησης τους που είχε οριστεί από την ΑΑΔΕ αφορούσε εκείνους που δεν μπορούσαν να τα εξοφλήσουν online αλλά μόνο σε κάποιο γκισέ τράπεζας.

Όπως αποδείχθηκε όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να αναγκαστούν να καταβάλλουν τα διπλάσια ποσά από τα αρχικά ποσά των Τελών Κυκλοφορίας τους καθώς τους είχε επιβληθεί το πρόστιμο.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ιδιοκτητών οχημάτων το θέμα φαίνεται ότι απασχόλησε και υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου και κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αποφασίστηκε να οριστεί νέα ημερομηνία εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας που ορίστηκε η 1η Μαρτίου και μάλιστα οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να εξοφλήσουν χωρίς πρόστιμο τα Τέλη Κυκλοφορίας τους. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ επισημαίνονταν ότι: «Η παράταση δόθηκε με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων».

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες που είχαν πληρώσει τα διπλάσια ποσά των Τελών Κυκλοφορίας τους το υπουργείο Οικονομικών είχε ξεκαθαρίσει ότι: «Τυχόν πρόστιμα για μη έγκαιρη καταβολή των τελών που μπορεί να βεβαιώθηκαν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, εκτάκτως επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα

ΓΡΑΨΤΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here