Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT των 580 ίππων

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα δεύτερη γενιά της GT, ένα supersport μοντέλο με εμπλουτισμένα χαρακτηριστικά που σαν στόχο έχει την αύξηση του πελατολογίου και φυσικά την ανάδειξη της τεχνολογίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο, αλλά και πιο ευρύχωρο και πρακτικό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για αυτό τον λόγο και δεν είναι 2θέσιο, αλλά 2+2, ενώ παράλληλα διαθέτει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Για αρχή, η νέα GT θα εκκινήσει την εμπορική της καριέρα σε δύο εκδόσεις κινητήρα. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν 4λιτρο V8 biturbo μοτέρ συναρμολογημένο στο χέρι, με την 55 4MATIC+ να αποδίδει 470 ίππους και 700 Nm, και την 63 4MATIC+ να διαθέτει 580 ίππους και 800 Nm.

Και οι δύο εκδόσεις του 4λιτρου κινητήρα πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7 και συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift εννέα σχέσεων, ενώ διαθέτουν και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον πίσω άξονα.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές εκδόσεις, η Mercedes-AMG ανακοινώνει το ίδιο βάρος, 1970 κιλά. Στον τομέα των επιδόσεων, η έκδοση 55 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ., ενώ η 63 σε μόλις 3,2 δλ. Η τελική ταχύτητα των δύο εκδόσεων φτάνει τα 295 χλμ./ώρα και τα 315 χλμ./ώρα αντίστοιχα.