Ρεκόρ μεριδίου αγοράς σε 38 χώρες για την Peugeot!

Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των πωλήσεων της Peugeot το 2022 καθώς ξεπέρασε το 1 εκατ. μονάδες ενώ σε 38 χώρες η γαλλική μάρκα κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ του μεριδίου αγοράς που κατείχε.

Ειδικότερα το 2022 η Peugeot πούλησε 1.052.182 αυτοκίνητα σε μια συνεχιζόμενη διεθνοποίηση των πωλήσεων εκτός της Ευρώπης των 30 με ποσοστό 27,4% των παγκόσμιων πωλήσεων, αριθμός που αντιστοιχεί σε +3,7 μονάδες αύξηση σε σχέση με το 2021.

Το Peugeot 208 κατάκτησε την πρώτη θέση στην αγορά της Ευρώπης σε όλες τις κατηγορίες (PC/LCV EUR30) ενώ η γαλλική μάρκα κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία των ηλεκτρικών στο segment B, με το e-208.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι 1 στα 5 Peugeot που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη των 30 ήταν ηλεκτρικό ενώ η άνοδος της μάρκας σε ανώτερες κατηγορίες επιβεβαιώνεται με το λανσάρισμα του νέου Peugeot 408.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot κ. Linda Jackson τόνισε ότι: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως,  είμαι υπερήφανη που ανακοινώνω ότι η μάρκα Peugeot κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης κατά σχεδόν 4% και έκανε τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση με 1 στα 5 πωληθέντα οχήματά στην Ευρώπη να είναι ηλεκτρικά. Στην ηλεκτρική κατηγορία Β, το Peugeot e-208 είναι ο ηγέτης στην Ευρώπη.»